A hálapénz után egy új fogalommal ismerkedtem meg a napokban, a halálpénz fogalmával. Egyszeri, 75 ezer forintos kegyeleti járandóságot adna Mesterházy Attila azoknak az átlagnál kevesebbet "kereső" nyugdíjasoknak, aki megözvegyülnek.

Mit jelent pontosan az Index internetes hírportár által temetéspénznek nevezett segély? Ha egy nyugdíjas hásaspár egyik tagja meghal, özvegye kap 75000 forint egyszeri támogatást, de csak akkor, ha a nyugdíja az átlagkeresetet (vagy átlagnyugdíjat?) nem éri el. Ha egy forinttal túllépi az átlagot, akkor nem jár a támogatás.

Magam is nyugdíjas vagyok pár hónapja, több, mint 42 év munkaviszony után. Ebből 37 éven keresztül középiskolai tanárként dolgoztam. Elgondolkodtatott az eset: mi ennek a célja és mi az üzenete?

Célként sajnos szavazatszerzési akcióra kell gondolnom. Az MSZP szimpatizánsok között sok kisnyugdíjas van, akik régebben mentek nyugdíjba. Nyugdíjuk az idők folyamán -a párt "áldásos" gazdaságpolitikája következtében- teljesen elértéktelenedett. Számomra világos, hogy az ő szavazatukat akarják megvásárolni. Emlékezzünk a 19 ezer forintos akciójukra, amivel sok nyugdíjas szavazatát lehetett megvenni. Most 75 ezer a tét, de sokkal szűkebb kedvezményezetti körnek.

Durva dolog jön, 18 éven aluliak csak nagykorú felügyelete mellett olvashatják.
Számomra a halálpénz üzenete a következő:
Kisnyugdíjasok! Most érdemes elhalálozni! Fizetni fognak érte a párotoknak!

Szerző: Melega Kálmán  2010.02.02. 06:30 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://melegakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr541721787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totoblog 2010.02.06. 21:31:49

Tisztelt Képviselőúr!

Személy szerint az egész támogatási rendszert eltörölném, vagy legalábbis részben. Ahelyett, hogy különböző hivatalokat hozunk létre, és 20 fajta támogatást utalunk a családoknak, lehet hogy csak egyszerűen normális fizetést kellene adni és elegendő nyugdíjat. Rengeteg adminisztrációtól szabadulna meg az állam. Nem azt mondom, hogy ne lehessen segítséget kérni, de azzal a pénzzel amit az egész rendszer átláthatóságára fenntartanak talán lehetne mást is kezdeni.
süti beállítások módosítása